Ο κ Χρήστος Τσόλκας σχολιάζει: “Η Φυσική σήμερα…

Αντιγράφουμε από την πηγή: http://www.tsolkas.gr/html/greek.html
Κατ’ αρχήν λυπάμαι ειλικρινά, διότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός Φυσικών (Καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, κ.λ.π) είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό «τυφλοί», ώστε δεν μπορούν να δουν και να καταλάβουν τα παρακάτω:

1. Ο Γαλιλαίος είναι λάθος (πείραμα του Πύργου της Πίζας). Συνεπώς και η «αρχή της ισοδυναμίας» της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (η οποία ως γνωστό βασίζεται στο πείραμα του Γαλιλαίου), είναι και αυτή προφανώς λάθος.
2. Η μετακίνηση του περιηλίου του πλανήτη Ερμή 43’’/αιώνα οφείλεται στην περιστροφή του Ήλιου γύρω από το κέντρο μάζας του ηλιακού συστήματος και όχι στην καμπύλωση του χώρου – χρόνου γύρω από τον Ήλιο, όπως λανθασμένα ισχυρίζεται ο Αϊνστάιν.
3. Το πείραμα J.P. Cedarholm – C.H. Townes (1959) (το οποίο είναι απλό και κοστίζει λίγα χρήματα), εάν εκτελεστεί επάνω σε ένα κινούμενο όχημα, αμέσως θα αποδειχθεί, εάν υπάρχει ή όχι ο Αιθέρας μέσα στη Φύση.
Ερώτηση: Γιατί δεν εκτελείται το απλό και σημαντικό αυτό πείραμα Φυσικής;
4. Εάν εκτελέσουμε το πείραμα της «διπλής σχισμής» DS – e – 727 – 0,1 – 2, (το οποίο είναι απλό και κοστίζει λίγα χρήματα), αμέσως θα αποδειχθεί, εάν η Κβαντομηχανική είναι μία ορθή ή λανθασμένη Θεωρία Φυσικής.
Ερώτηση: Γιατί δεν εκτελείται το απλό και σημαντικό αυτό πείραμα Φυσικής;
Μετά από αυτά που αναφέραμε παραπάνω:
Ποια είναι η απάντηση των «μεγάλων» Φυσικών (π.χ. του Princeton University, MIT, Harvard University, κ.λ.π.) στις παραπάνω αυτές περιπτώσεις (1), (2), (3), (4);
Προσωπικά πιστεύω ότι, εάν υπάρχει Φυσικός, ο οποίος σιωπά ή δεν μπορεί να απαντήσεις στις παραπάνω περιπτώσεις (1), (2), (3), (4) τότε αυτός όχι μόνο δεν είναι Φυσικός επιστήμων αλλά αποτελεί και ντροπή για την επιστήμη της Φυσικής.
Αυτή η κατηγορία των Φυσικών οι οποίοι σιωπούν σε τόσο πολύ σοβαρά θέματα έρευνας μπλοκάρουν την εξέλιξη της Φυσικής και συντηρούν ένα «Νέο Μεσαίωνα».
Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας η έρευνα στη Φυσική, έχει πάρει διαστάσεις «Τρελοκομείου»!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκτέλεση του πειράματος Gravity Probe b.
Το πείραμα αυτό, ως γνωστό κόστισε 200 εκατ. δολάρια! Κατά την γνώμη μου το πείραμα Gravity Probe b, είναι η μεγαλύτερη ανοησία των «μεγάλων» Φυσικών στην ιστορία της Φυσικής, διότι:
Με τα χρήματα αυτά, τα οποία δαπανήθηκαν για την εκτέλεση του πειράματος Gravity Probe b θα μπορούσαν να εκτελεσθούν 1000!!! πειράματα Φυσικής πιο απλά και αξιόπιστα, προκειμένου να αποδείξουμε, εάν η Θεωρία της Σχετικότητας είναι ορθή ή λάθος.
Αυτό δεν είναι μια μεγάλη ανοησία;
Είμαι βέβαιος ότι, το γεγονός αυτό θα γραφεί στην ιστορία της Φυσικής και οι μελλοντικοί Φυσικοί θα γελάνε…!!! με τις ανοησίες των σημερινών «μεγάλων» Φυσικών, Πανεπιστημίων, κ.λ.π.
Συμπέρασμα

Η σημερινή Φυσική, είναι μια ψευδοφυσική! (Προσωπικά αυτό το πιστεύω ακράδαντα).
Το αξιόλογο επιστημονικό έργο, διαφόρων ανώνυμων Φυσικών, αποσιωπάται από διάφορα μεγάλα «κέντρα» (Καθηγητές Πανεπιστημίων, Πανεπιστήμια, Περιοδικά, κ.λ.π.).
Η σημερινή Φυσική έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο «Τρελοκομείο» και σε ένα κερδοφόρο «super market», χωρίς να λείπει η «προπαγάνδα» διαφόρων Φυσικών Θεωριών και το «star – system», διαφόρων Φυσικών. Δεν θέλω να πιστεύω ότι, στις μέρες μας η έρευνα στη Φυσική ελέγχεται και κατευθύνεται από διάφορα «κέντρα» (Καθηγητές Πανεπιστημίων, Πανεπιστήμια, περιοδικά, κ.λ.π.).
Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος για την επιστήμη.
Από τη σημερινή έρευνα στη Φυσική, έχει εκλείψει εντελώς, ο θεμελιακός τρόπος σκέψης των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και του Γαλιλαίου.
Ο καθαρός, απλός και βαθύς τρόπος σκέψης, όπως π.χ. του Ερατοσθένη, Αρίσταρχου, Νεύτωνα, Fizeau, Fresnel, Rutheford, Planck, κ.λ.π. δεν υπάρχει σήμερα στη Φυσική.
Σήμερα στη Φυσική υπάρχουν “χωρο–χρόνοι”, “απροσδιοριστίες”, “βρόγχοι”, “χορδές”,“υπερ-χορδές”, “quarks”κ.λ.π.
Συγχωρήστε με αλλά όλα αυτά είναι μεγάλες ανοησίες!
Αυτά είναι φαντασιώσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Φυσική πραγματικότητα.
Τέλος, οι «Βιομηχανίες» της Κβαντομηχανικής, της Θεωρίας της Σχετικότητας της Θεωρίας χορδών, κ.λ.π. δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να παράγουν συνεχώς «υλικά» για το κτίσιμο του «Πύργου της Βαβέλ» της σύγχρονης Φυσικής!
Τα θύματα όλης αυτής της «υπόθεσης» είναι νέοι άνθρωποι και κυρίως φοιτητές των οποίων το καθαρό μυαλό τους, έχει μετατραπεί σε «κάδο απορριμμάτων» των προϊόντων των παραπάνω αυτών «Βιομηχανιών».
Τελικά έχω μια απορία!

Τόσο πολλά χρήματα δαπανώνται ετησίως για την πειραματική έρευνα σε ολόκληρο τον κόσμο:
1. Τόσο πολύ δύσκολο είναι να εκτελεσθεί ένα από τα (10) πειράματα που προτείνονται στην εργασία μου αυτή για την επαλήθευση της Θεωρίας της Σχετικότητας;
2. Τόσο πολύ δύσκολο είναι να εκτελεσθεί ένα από τα (7) πειράματα που προτείνονται στην εργασία μου αυτή για την επαλήθευση της Κβαντομηχανικής;
Τι να πω! Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της Φυσικής!!!
Γιατί τα «μεγάλα» Πανεπιστήμια ερευνητικά κέντρα, κ.λ.π. αρνούνται να εκτελέσουν ένα από τα (17) αυτά πειράματα που αναφέρω παραπάνω;
Μήπως, τα «μεγάλα» Πανεπιστήμια, κ.λ.π. αρέσκονται (για ευνόητους λόγους…) να συντηρούν τη «μούμια» της Θεωρίας της Σχετικότητας και τη «μούμια» της Κβαντομηχανικής, οι οποίες δύο αυτές Θεωρίες είναι ήδη νεκρές;
Ειλικρινά απορώ!!!
Πληροφορώ όμως, τους «μεγάλους» Καθηγητές Φυσικής, Πανεπιστήμια, κ.λ.π. ότι, στην περίπτωσή μου, απλώς «στρουθοκαμηλίζουν» και την απάντηση θα τη δώσουν οι πραγματικά γνήσιοι ερευνητές της Φυσικής και μάλιστα, πολύ σύντομα!
Όμως όλα αυτά δεν είναι Φυσική. Αυτά είναι το «θέατρο του παραλόγου»!!!

Φρίκη!, Φρίκη!, Φρίκη!
Αυτά τα λίγα είχα να πω και τίποτα περισσότερο.

Ευχαριστώ,
Χρήστος Α. Τσόλκας

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ο EINSTEIN, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΜΒΟΛΟΜΕΤΡΟ !
Κύριοι, (Πανεπιστήμια, Καθηγητές, Ερευνητές, κ.λ.π).
Γιατί, δαπανάτε τόσα πολλά χρήματα σε διάφορα πολύπλοκα πειράματα για την επαλήθευση της Θεωρίας της Σχετικότητας, όπως π.χ το πείραμα Gravity Probe b, κ.λ.π ?
Η λύση είναι απλή !

Η ΛΥΣΗ:
Εάν, στο εργαστήριο σας χρησιμοποιήσετε ένα απλό συμβολόμετρο το οποίο κοστίζει πολύ λίγα χρήματα (βλέπε, πείραμα 3), αμέσως θα αποδειχθεί με βεβαιότητα 100%, εάν ο Αιθέρας υπάρχει η όχι μέσα στη Φύση και συνεπώς θα γνωρίζουμε, εάν η Θεωρία της Σχετικότητας (Ειδική και Γενική), είναι ορθή η λάθος !
Ειλικρινά, η απορία μου είναι η εξής:
Tόσα πολλά και μεγάλα Πανεπιστήμια, Καθηγητές, κ.λ.π δεν βλέπουν την απλή αυτή λύση, η οποία θα μας λύσει το σημαντικότατο αυτό πρόβλημα Φυσικής ?
Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι το γεγονός αυτό θα γραφεί στην ιστορία της Φυσικής και οι μελλοντικοί Φυσικοί θα γελάνε…!!!, πίνοντας το καφέ η το τσα’ι’ τους !!!