Η Αμφίπολη από ψηλά


Στις εργασίες συντήρησης και προστασίας των ευρημάτων επικεντρώνονται, πλέον, οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στην ανασκαφική έρευνα στον τύμβο Καστά, η οποία προχωράει με αμείωτη ένταση.
Τις επόμενες ημέρες οι αρχαιολόγοι αναμένεται να ασχοληθούν με τη στερέωση και τη συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υποστύλωσης με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων και γεωλόγων.
Ο επιβλητικός τάφος από... αέρος
Την ίδια στιγμή ένα βίντεο έκανε τις τελευταίες ώρες την εμφάνισή του και αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια το μέγεθος του επιβλητικού τάφου, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για λήψη από αέρος την οποία πραγματοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός EΝΑ Channel Greece, ενώ, στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο χώρος που καλύπτει το μνημείο δίνοντας μια εικόνα για το πόσο δύσκολες και χρονοβόρες αναμένεται να είναι οι έρευνες.
Πηγή: Δέος: Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη από ψηλά -Ολο το μεγαλείο του τύμβου [βίντεο] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/168097#ixzz3BfR3VGDA