Στίβεν Χόκινς: Ετσι θα πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία

Επί σχεδόν μισό αιώνα -συγκεκριμένα από το 1966 με το γκολ φάντασμα του Χαρστ- αποτελεί μόνιμη απορία στα χείλη των Άγγλων αλλά και των ανά την υφήλιο θαυμαστών του αγγλικού ποδοσφαίρου: γιατί η Εθνική Αγγλίας πατώνει με τέτοια συνέπεια σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις; Την απάντηση έρχεται να δώσει με μια εξίσωση ο μεγάλος φυσικός Στίβεν Χόκινς.
Τον μεγαλύτερο εν ζωή φυσικό επιστράτευσε ένας βρετανός διοργανωτής στοιχημάτων, ο Πάντι Πάουερ, προκειμένου να επινοήσει την φόρμουλα που θα εξασφαλίσει στα «Τρία Λιοντάρια» μια επιτυχημένη επίδοση στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Όπερ και έγινε, μόνο που το αποτέλεσμα είναι... λίγο πιο περίπλοκο απ' ό,τι φαντάζεται κανείς.
Σύμφωνα με τον πολυβραβευμένο φυσικό η συνταγή της επιτυχίας είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα: ανάμεσα στους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο είναι η θερμοκρασία, το υψόμετρο, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, ακόμη και... το χρώμα της φανέλας.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η πρόταση ο Ρόι Χόντσον να κατέβει με σύστημα 4-3-3 καθώς και να επιλέξει την κόκκινη εμφάνιση για τους παίκτες του.
Μια ακόμη σύσταση προς τον προπονητή είναι να επιλέξει ποδοσφαιριστέςμε λίγα ή και καθόλου μαλλιά καθώς, όπως υποστηρίζει ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.